От уплах за здравето на премиера свалиха кашляща журналистка от правителствения самолет

0
647

Обезпокоена за здравето на премиера и министрите, охраната им свали кашляща журналистка от правителствения самолет днес, преди той да излети за Александруполис за съвместното заседание на българското и гръцкото правителство.

За случилото се съобщи Нова тв, но от информацията не става ясно дали премиерът Борисов и министрите му са се уплашили, заради новия коронавирус и затова на репортерката е попречено да отрази на място събитието.

Съобщава се, че тя е била прегледана от лекарски екип и било преценено, че „за сигурността е по-добре да бъде свалена от самолета“.

Един от симптомите на коронавируса наистина е кашлица, но също висока температура и затруднено дишане. А иначе кашлицата е характерна и за страстните пушачи, каквато всъщност е въпросната журналистка.

Вярно е, че у нас няма установен случай на болестта Covid-19, и все пак правителствените лекари са длъжни се грижат старателно за здравето на премиера, тъй като той, като мъж, при това в зряла възраст, попада в рисковата група.

Извън притесненията, че нещо би могло да навреди на крепкото здраве на българския министър-председател, днес на Четвъртото заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция ще бъдат обсъдени въпроси от областите транспорт, енергетика, отбрана и миграция, вкл. развитието на проекта Южен газов коридор и изграждането на междусистемен електропровод между подстанция „Марица Изток“, България, и подстанция „Неа Санта“, Гърция.

Към 11:30 ч Борисов и българската делегация (включваща още вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов, министрите Владислав Горанов, Младен Маринов, Петя Аврамова, Боил Банов, Росен Желязков, Емил Караниколов, Теменужка Петкова, Николина Ангелкова) вече бяха кацнали на гръцка земя, където ги посрещна гръцкият министър на външните работи Николаос Дендиас.

Оффнюз

Само заедно можем да се справим с COVID-19. Всеки един от нас е отговорен за тази борба.

Нека бъдем дисциплинирани.

Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис