Отровното трио: Борисов и компания откраднаха току що 1 млрд лева чрез Виваком, могат да подават оставка

Имаме една добра и една лоша новина. Кабинетът на Бойко Борисов вече спокойно може да подаде оставка. След новината отпреди един час можем да направим обосновано предположение, че на пръв поглед са готови, защото успяха да осъществят вероятно последната кражба в управлението си – сделката с Виваком, реализирана с участието на КПКОНПИ.

С участието и съгласието на КПКОНПИ и синдиците в КТБ е била осъществена сделка за продажбата на Виваком, като по този начин България и данъкоплатците са били ощетени с 1 милиард лева. Продажбата на телекома е станала с вдигане на запора.

Това стана ясно от брифинг на адв. Николай Хаджигетон, Арман Бабикян и проф. Велислав Минеков от отровното трио.

„Запорът на КПКОНПИ защитаваше финансовият интерес на всеки един български гражданин. Преди около час излезе съобщение, че United Group вече е собственик на Виваком. Искаме да попитаме и защо държавата в лицето на КПКОНПИ сметна, че може да ощети интереса на всички граждани и в чий точно интерес е това“, заяви пред журналисти адв. Хаджигенов.

Според Отровното трио вдигането на запора е донесло дивиденти на частни лица, близки до депутата от ДПС Делян Пеевски. Става дума за братя Велчеви, Спас Русев, както и за руската държавна банка.

Проф. Велислав Минеков от своя страна допусна, че са били подслушвани и проследявани, защото са получили предупреждения.

„Имаме информация за започнало унищожаване на голяма количество документи. От три места разбирам, че в Комисията по хазарта това се случва с доста добра упоритост. Трябва да бъде проверено истина ли е, или не“, каза още проф. Минеков.

„Става дума за ключова сделка, която нанесе вреда на българския държавен бюджет и ощети всеки български гражданин за сметка на мутрите“, допълни той.

От Отровното трио призовават депутатите в НС да изслушат шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров и новия финансов министър. Това може да се случи въпреки ваканцията на народните представители, като по закон може да се внесе подписка от 48 депутати.

„Групите на ДПС и БСП, които твърдят, че са опозиция, имат прекрасната възможност да направят това“, посочи Бабикян.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram