Остава в ареста обвиненият за катастрофата с Милен Цветков

0
293

Софийският градски съд остави в ареста 21-годишния Кристиан Николов, обвинен за катастрофата, при която загина журналиста Милен Цветков, съобщи БНТ. Снимка:

Според съда от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че младият мъж е предизвикал инцидента и не е предприел действия, за да го предотврати.

Магистратите прецениха, че има опасност да се укрие, или пък да извърши друго престъпление. Решението подлежи на обжалване.

Обвиняемият не се яви в съдебната зала, тъй като входирал молба, че не желае да участва лично заради епидемичната обстановка в страната. Той бе включен чрез видео връзка, за да потвърди решението си.

По време на заседанието прокуратурата представи справка на вещи лица, които трябва да изготвят психиатрична експертиза на Николов. Според тях експертизата все още не е готова, защото обвиняемият отказва да съдейства за извършването на необходимите изследвания.

Според защитата на Кристиан Николов, въпросната справка е представена с цел „обслужване на журналистическия интерес“, тъй като младият мъж многократно изразявал желание да съдейства за разследването.

Защитата на свой ред заяви, че все още въпросът за авторството но деянието не е намерил еднозначен отговор. Цитирани бяха свидетелски показания, според които Кристиан не е наркозависим и е определян „като добър студент, който, когато е в сесия, само учи и друго не прави“.

Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че Кристиан Николов е бил зад волана във фаталния ден и също се обоснова на свидетелски показания.

В Кристиан била намерена метална кутийка със следи от амфетамин и шофирал след употреба на наркотици със скорост, превишавайки два пъти допустимата.

Гласове

Коментари от Фейсбук