Огнян Стефанов: Не помня управление с толкова престъпни практики. Нацията ни е застрашена

0
1480
Парламентарни избори 2021#

Не помня такова управление с толкова престъпни практики. Нацията ни е застрашена. Тук ние сме смазани. Икономиката е смазана и нейните устои. Тук се преследват журналисти, медии. Това каза създателят на Фрог нюз Огнян Стефанов пред Лили Маринкова във „Факти“.

Във Великобритания медиите са това, което си представяме и сме учили. Забелязвам, че младите журналисти във Фрог нюз търсят да разберат какво пишат чуждите медии за неща, които ние вече сме казвали и описвали. Беше казано, че е използван държавен ресурс за изборите. Според мен джипката изигра роля , която е абсурдна. Но трябва да признаем, че и аудиторията не е с добра политическа култура и тя не реагира остро на тези неща. Не реагира съпротивително, че я приласкават по такъв примитивен и циничен начин. Това се дребни андрешковски номера- ще ходя с джипката, а Севда ще ме снима. Пошло е.

Търсил съм аргументи за диктаторско поведение. Дефиницията за диктатура е абсолютно запълнена в България. Всява се страх, че бизнесът ти няма да върви, че може да закъса, ако ти заявиш свободно мнение. Познавам бизнесмени, които лежаха по арести, на които им бе отнет бизнеса. Фирми се превземат. Ако една фирма започне да печели, веднага се появяват хора, които чрез шантаж и изнудване превземат цялата фирма. Силови структури като прокуратурата, МВР, служби, са инструмент на  диктатурата.  Може да се оказва натиск по всякаква форма. Ти си обречен. Нямаш шанс.

Големите медии по време на предизборната кампания подобриха рекорд- на Мая Манолова и задаваха един и същи въпрос за срещата й с Божков над 1000 пъти. В същото време те не попитаха за срещите на Борисов с Божков. Дори тази тема не е изпусната в публичното пространство. Тук никой не е задал въпроса на Борисов да даде просто обяснение за чекмеджето.

Става въпрос за 1 млн. евро-сума, която не присъства дори във въображението на хората. ГЕРБ губи над 20 депутата в парламента и над близо 400 000 гласа. Абсолютен провал е да имаш целия ресурс на държавата и да постигнеш такъв резултат на изборите. Борисов досега трябваше да е подал оставка. Вторачват се дали Корнелия Нинова ще подаде оставка. Трябва да сме й благодарни на нея – махна хора като Гергов, Дъбов. Изчисти партията от хора, които разсъждават с нафталинови категории. БСП си отиде на място-тя е малка партия.

ИТН се очертава като лидер.  Би било ужасно да се разочароваме от тази партия. Задкулисието винаги ще наднича от всеки ъгъл. Ние толкова сме свикнали с него, че за нас е необичайно, ако  има пробив.

Фрог

реклама