Н. Слатински: Ехооо, Томиславе Дончев, защо ни се караш, че разхвърляхте милЯрдите

0
967

Ехооо, Томиславе Дончев, каква е тази злоба, защо ни се караш, какво ние, нормалните и обикновени граждани сме виновни, че изпуснахте ситуацията, че разхвърляхте милЯрдите през прозорчето на джипката, че нямате стратегия за управление, че липсват идеи за действие в сложната ситуация?

Такава е пъравата реакция на проф. Николай Слатински за назидателното обяснение на вицепремиера Томислав Дончев за бюджета за 2021 г. и многобройните критики срещу него от политици, академици, професори и общественици.

Така никой не е ругал народа си, не му е говорил толкова жестокосърдечно. Остана да ни накажат в ъгъла. Няма страшно, бобените зърна под коленете ние ще си ги донесем от вкъщи, пише още професорът.

От днес имаме устен коментар на бюджета и ние не може да пропуснем да участваме в този дебат, обяви вицепремиерът на Томислав Дончев на пресконференция по повод коментарите на президента Румен Радев върху проекта за държавен бюджет през следващата година. Дончев сравни критиката на Радев с „Котката на Шрьодингер“, която е хем жива, хем не е.

„Ако следваме препоръките на господин президента е хем правилно, хем неправилно.

По време на пандемия не е хубаво човек да се шегува със заболявания, но нашата демокрация има куп болести“, заяви мрачно Дончев. Той припомни, че още в началото на пандемията президентът Радев е призовавал за още мерки в помощ на хората и компаниите.

По думите на Дончев мерките вече са заложени – мерки в подкрепа на хората, на бизнеса и т.нат. „Какво разоряващо има в това?“, попита Дончев и продължи да се кара на журналистите: „В тежки времена, когато се натрупват пандемична, социална и икономическа криза, единственият, който може да помогне, е държавата, и тя си влиза в тази функция“.

Вицепремиерът допълни, че бърза справка показва и към настоящия момент, че отношението дълг към БВП е 23%.

„Продължаваме да бъдем сред шампионите с най-нисък дълг от държавите от ЕС“, подчерта вицепремиерът.

Фрог

Коментари от Фейсбук