Нинова със скандално разкритие за Лъчезар Иванов след смъртта на Милен Цветков

0
2676

„Имахме намерение днес да направим декларация от трибуната на парламента. Обществото ни в последните часове е разтърсено от смъртта на журналиста Милен Цветков, който беше убит на пътя от дрогиран младеж“, каза Нинова.

„Всички дължим на Милен Цветков уважение, за това че беше упорит, смел и безкомпромисно критикуваше властта. Многократно беше свалян от ефир но това не му попречи да бъде себе си и да търси справедливостта“, каза тя.

„Искам да припомня нещо, което сигурно е забравено. Когато свалиха 2018 година Милен от ефир, нашата партия бе единствената, която го защити. Защитихме свободата на словото, но и други принципи и други въпроси, които поставя на дневен ред смъртта му“, заяви социалистката. Според нея наркотиците са чужди за нашето общество и култура, но те са проникнали до най-малките населени места.

„Те засягат младите хора и ги обричат на безбъдност“, добави тя. „Законодателството трябва да е максимално сурово. Точно преди 4 месеца ГЕРБ внесоха промени в закона, с които се намаляват наказанията за дрогирани водачи. Къде беше през декември 2019 година Борисов, когато депутатите му внесоха това предложение“, запита социалистката. „Лъчезар Иванов лично тогава дойде при нас с искане да подпишем това нещо. Ние отказахме и сме единствената партия, която не е съвносител на този закон“, заяви тя. „Суровостта на наказанията е абсолютно необходимо условие за борба с тези престъпления, но не е единственото решаващо. Истината е в приложението на законите. Там се къса веригата“, смята социалистката.

  „Много често тези извършители се ползват от протекции. Затова днес обществото ни е гневно от смъртта на Милен Цветков. Винаги се действа след като стане нещо, работи се на парче“, добави тя. 

„Съболезнования към семейството на Милен. Това е тежка загуба, която беше предотвратима“, смята Нинова.

Blitz.bg

Коментари от Фейсбук