Нинова: Смятаме, че президентът е част от групата, която свали правителството

Имаше критика от страна на президента за хаос в енергетиката. Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки че той създаде основната партия в него – „Продължаваме Промяната“. ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ не ни дадоха дори 100 дни. Смятаме, че той е част от тази група, която свали действащото правителство.

Това заяви лидерът на левицата Корнелия Нинова пред журналисти на излизане от президентството, след като БСП върнаха неизпълнен третия мандат.

„Не приемаме критиката на президента към „БСП за България“, че оставяме страната в хаос. Препоръчваме му да я обърне към „Има такъв народ“ и техния министър на енергетиката. Нямаме никакво желание да носим отговорност за това, защото предупреждавахме – не спирайте преговорите с „Газпром“, заяви още тя.

„Като мандатоносител направихме всичко по силите си да гарантираме сигурност и стабилност на държавата Изготвихме програма, внесохме 79 закона. Приемането им ще се да облекчи живота на българските граждани“, категорична бе Нинова.

„ГЕРБ, ДПС, ИТН и Възраждане с цинична безотговорност хвърлят в държавата в хаос. Днес върнахме неизпълнен мандата. От това, което президентът каза разбрахме, че вероятно няма да удължи работата на НС“, допълни тя.

„Няма как да изберем председател на КЕВР за два дни и президентът много добре го знае. Върви се към връщане на Иван Иванов, което е спорно от конституционна гледна точка“, коментира още Нинова.

„Не съжалявам, че издигнах Румен Радев – той дължи и двата си мандата, особено първия, на БСП. Гражданите да оценят неговата работа“, заяви лидерът на социалистите.

От думите на Корнелия Нинова стана ясно, че Румен Радев не е повдигал въпрос за министри от БСП в служебния кабинет, но тя изрази съмнение, че ще привлече социалисти зад гърба на партията.

„Но ние не носим отговорност – да се знае, че БСП не участва в този кабинет“, категорична бе Нинова.

Припомняме, че от вчера в медийното пространство циркулира името на Крум Зарков за служебен правосъден министър, а това на Весела Лечева – за спортен.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram