Нинова: Забраниха ни събора на „Бузлуджа“, но ще го направим на жълтите павета

0
2537

„Уважаеми български граждани, вчера се случи нещо безпрецедентно в президентската институция. Тежко въоръжени представители на органите на реда, както и показните действия на органите на съдебната власт са удар по върховенството на закона, Конституцията и правовия ред. Днес премиерът Борисов прехвърли отговорността за случващото се в държавата на НСО. Твърде елементарно, г-н премиер. Отговорността за случващото се е ваша“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на група.

„Разгради се държавността, институциите не работят, България е сред най-корумпираните страни в Европа, у нас бедността и неравенствата са по-високи. Демографската катастрофа е факт, поставихте ни на унизителното 111-то място по свобода на изразяването. Най-вече създадохте мафиотско-олигарфичен модел на управление и всеки, който се противопостави на този модел е преследван и компрометиран. Държите народа в подчинение чрез страх. Но страхът не дава бъдеще, той може да гарантира диктатура, но не дава перспектива. Ние искаме точно това – нормален живот и перспектива за всеки българин“, заяви Нинова.

Тя посочи, че вчера хиляди хора са излезли да кажат, че не може да продължава по този начин и ги поздрави за това.

„Искам от името на БСП да заявя тук открито, за да няма после спекулации, приказки за преврат, да не си позволявате да преследвате хора в страната. Затова го правя от парламентарната трибуна, директно, открито и с пълното съзнание.

Хиляди наши членове и симпатизанти, коалиционни партньори, хора, които нямат общо с БСП, от вчера заявяват желание и готовност да участват в протести в цялата страна. Не просто в защита на президента, а за спасяването на България и ще го направим“, каза Нинова, цитирана от Фокус.

„Вчера властта ни забрани да проведем традиционния си събор на левицата на връх „Бузлуджа“. Добре, ще го направим на жълтите павета в София пред Министерски съвет. Ще го направим като национален митинг и нека всички желаещи промяната, без оглед на партийните си интереси, се обединим. Не става дума за партийните, или лични рейтинги, а за България“, продължи лидерът на БСП.

Тя посочи, че БСП е парламентарно представена партия и ще използва всички механизми на закона и затова внасят вот на недоверие вътре в парламента. „Вярваме във вашата подкрепа“, обърна се Нинова към българите.

„Уважаеми депутати, мислете, математическият сбор от 121 тук вътре или енергията на хиляди навън. Скъпото лично депутатско място за още няколко месеца или години бъдеще за България и просперитет на народа.

Вчера отбелязахме 170 години от рождението на Иван Вазов, ще приключа с неговите думи. „Каквото и да правите, не се гаси, туй що не гасне“, каза лидерът на БСП.


© Actualno.com

Коментари от Фейсбук