Нечувано! Цяла нощ полицията държи „под арест“ буса на майките, ченгета се нахвърлиха върху децата на една от тях

Цяла нощ полицията държи „под арест“ буса на майките от „Системата ни убива“ на кръстовището на Софийския университет. Току-що 20 полицаи се нахвърлиха върху децата ми, каза пред Фрог нюз в 7,40 ч. една от блокираните жени-Вера Иванова.

До поредното напрежение се е стигнало, след като два полицейски буса са били докарани допълнително и са препречили пътя на майките. „Децата ми застанаха пред техните бусове, така както те пред нашия. Изведнъж върху тях се нахвърлиха 20 здравеняци. Това, което се случва е нечувано!“, обясни Вера.

През нощта хората останаха на място, за да подкрепят блокираните жени. Христо Иванов и Мая Манолова часове наред правиха опити да убедят  полицията да пусне буса на „Системата ни убива“, но тя отказа. Мотивът й е, че те може да са ПРОВОКАТОРИ, СПИРАЧКИТЕ ДА ИМ ОТКАЖАТ И ДА ПРЕГАЗЯТ ХОРА НА ОРЛОВ МОСТ.

Обясненията на полицейския началник на място предизвика смях сред хората. „Ето това стана, след като отидохме до къщата на премиера в Банкя“, допълни Вера Иванова, която има син със специални потребности и заради когото води битка за достоен живот от няколко години.

Заради напрежението, което реално бе създадено по решение на МВР, в момента полицейски бусове са блокирали цялото кръстовище пред СУ.

.
Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram