(Не)Случайно: Регистърът за управление на водата в МОСВ е недостъпен

0
9

Фрог регистрира подозрителен проблем в сайта на МОСВ и то в доста наболяла напоследък тема – водния сектор. Незнайно как и незнайно защо регистър в страницата на екоминистерството отказва да се отвори, което означава, че никой не може да направи справка.

Искахме да потърсим определена информация в сайта на МОСВ, но се оказа, че регистърът в областта на управление на водите не може да бъде използвани в момента. Просто не се отваря.

Искахме да поговорим за водната криза в България, но с факти. Поне да се опитаме. Държавата се клати от проблеми с липсата на вода. Перник продължава да е на режим. Тече разследване. Държавата не може да се справи с нерегламентираното отколоняване на вода от яз. “Студена”. Нено Димов се изправи пред съда заради безстопанственост. Въпросът кой краде вода продължава да стои без отговор.  Едновременно с това обаче, регистърът в областта на управление на водите е подозрително недостъпен.

Какво може да се намери в публичните регистри? Може да проверите кои са лицата, които притежават документи за извършване на дейности, свързани с водите. Също така и  онези, които търгуват с тях и друга информация, която би трябвало да е публична. Поне министерството така е посочило в сайта си.

Стои въпросът защо това е така и защо точно сега, когато цялата държава се тресе от водна криза. Отговори – липсват. Предположения обаче има много. 

(Не)Случаен технически проблем, например?

Екип Фрог Нюз

Коментари от Фейсбук