На срещата ГЕРБ-ПП: Атанасова: Възможност за диалог. Петков: Не е подкрепа за първи мандат

Започна първата среща между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната”. Двете формации ще обсъждат бъдещи политики за управление в търсене на общи интереси.

„Благодаря за приетата покана за провеждане на публична и конструктивна среща. Предложихме тази среща с ясното съзнание, че двете най-големи парламентарни групи са натоварени с най-много очаквания. И двете партии трябва да имат възможност за диалог в парламента, на подобна публична среща и да търсят постигане на базов консенсус по различни приоритети”, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

.

Тя смята, че е редно да приключи противопоставянето на предизборните кампании и да се търсят възможности за консенсус. „Готови сме да водим диалог по определените от вас като значими точки и политики, както и се надяваме, че сте се запознали с нашите приоритети в нашата предизборна програма за управление. Според нас е редно в максимално широк консенсус да търсим възможности България да се възстановява от кризите”, обърна се към ПП Атанасова.

От ГЕРБ, уточни Атанасова, биха искали срещата да е начин за показ пред обществото, че може да се говори без опорки, клишета и заклинания, а конструктивно, ясно и конкретно.

.

Кирил Петков изказа съболезнования на близките на загиналия граничен полицай. И добави, че за този тип трагедии трябва да се направи всичко, за да не се повтарят. 

Ние дойдохме продължавайки нашите принципи и обещания за конструктивен диалог. Ние ще следваме два принципа – обещанията, които сме дали преди изборите и трябва да се изпълняват след изборите. Това искаме да го въведем като стандарт и за „Продължаваме промяната“ и за политиката.

 Второ ще направим всичко възможно да намерим решения за българските граждани. Ние оставаме на много ясна позиция като конструктивна опозиция. Това не е разговор за подкрепа на първия мандат, но това че сме в този голям състав показва голямо желание да работим така че истинските решения да се случат. Имаме цялостна програма и сме готови да работим по други приоритети, като социална политика, сигурност за бизнеса, антикорупционна политика, отбеляза Петков.

По думите му ако се сложат правилните икономически параметри, 16 политики са в синхрон, без да трябва да правим компромис между бюджетна рамка и дефицит под 3% и възможността за всички тези социални плащания, които сме заложили.

Според него през 2023 г. трябва да има увеличение на минималната работна заплата, имайки предвид икономическите параметри, които се променят и инфлацията.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram