Мъж замери Иван Гешев с банкноти от 500 евро на заседанието на правната комисия в НС

0
1198
Парламентарни избори 2021#

Мъж замери главния прокурор Иван Гешев с банкноти от 500 евро по време на заседанието на Правна комисия, предаде агенция „Фокус“. Първоначално мъжът, който носеше бадж с прескар на „НЕновините“, беше седнал непосредствено зад главния прокурор Иван Гешев и държеше пачка с фалшиви банкноти от 500 евро. На кадрите се вижда, че нарушителят седи до Николай Стайков от Антикорупционния фонд, който е бивш дългогодишен журналист от „Капитал“.

„Разбрах, че някакъв господин размахва някакви евро зад мен. Да ги остави на масата, за да не се измори да хване мускулна треска“, каза  Гешев.

След тези му думи мъжът го замери с банкнотите.

Мъжът беше бързо изведен от залата, а Гешев запази самообладание, предаде репортер на Novini.bg. Той призова медиите обективно да представят ситуацията. До напрежение не се стигна. 

„Този човек, който стоеше зад мен, явно разполага с големи финансови средства. Пак ще повторя, че това е политическа атака срещу прокуратурата. Така се руши държавността. Щом помежду си не уважаваме институциите, никъде по света няма да ни уважават. Аз отново ще повторя, че щом ме атакуват, значи си върша работата“, коментира Гешев.

„Надявам се, че обективните журналисти ще отразят обективно това събитие. Не разчитам на тези, които питаят обич към прокуратурата обективност, но беше забавно. Това показва нивото на политическа култура и на реалните цели на хората, които седят зад определени процеси в България“, коментира още Гешев.

„Този човек, който стоеше зад мен, явно разполага с големи финансови средства. Пак ще повторя, че това е политическа атака срещу прокуратурата. Така се руши държавността. Щом помежду си не уважаваме институциите, никъде по света няма да ни уважават. Аз отново ще повторя, че щом ме атакуват значи си върша работата“, коментира Гешев.

И добави още: Логично е да не ни харесват, но мен това не ме интересува. Важно е да ни харесват българските граждани.

Въпросният гражданин е представител на сайта Не!Новините. Именно така е и влязал в сградата на Народното събрание.

„По-добре беше, че мъжът мина през НСО с банкноти, отколкото с пистолет“, каза Гешев.

„Ще започна с това, че всяко лошо има нещо хубаво. По-добре беше по този начин, отколкото с пистолет да мине през НСО. Трябва да се възприемат положително и някакви други такива процеси, още повече има един обвиняем подполоковник или полковник от НСО като участник в организирана престъпна група за поръчково убийство. В крайна сметка се случи нещо интересно и хубаво. Можеше да е доста по-лошо“, коментира още главният прокурор Иван Гешев.

Епицентър