Мира Радева: Нинова се държи най-адекватно, затова би била в състояние да състави кабинет

0
630
Парламентарни избори 2021#

Суверенът ясно каза, че трябва да има коалиция. Той каза-разберете се помежду си. От ИТН казаха, че няма да гладуват за друг мандат. Това е обидно поведение. Това са хора, които не са дорасли и не разбират парламентарната демокрация. Лидерът на БСП Корнелия Нинова се държи най-адекватно, затова би била в състояние да състави кабинет. Това каза по БТВ социологът Мира Радева.

Ние виждаме един разпад. Всеки ден пътувам София-Самоков. Пътят беше започнат, направиха се хубави дупки и изоставен. Искам да питам всички какво ще се случи като дойде зимата, леда?!

Виждам липсата на разбиране за коалиционна култура. Сега не могат да се разберат, ние сме в ситуация да не знаем как ще посрещнем зимата, за да се гласува бюджет, трябва да е ясно кой ще го изпълнява. Карадайъ беше прав – какъв е този празен чек. Имаме безпрецедентно безсилие на институциите.

В студиото бе и политологът Христо Панчугов.

Според Панчугов в момента сме свидетели на тест за президента Радев и дали той ще поеме по-активна роля.

„Липсва ми политическа визия. Имаме нужда от човек, който да каже – трябва да се направи едно, две, три“, каза той.

По думите му е хубаво някоя институция да се опита да подреди положението и това да стане публично пред гражданите. Не става дума за схемаджийство, а за ясен дневен ред с политически план и разделителна линия, коментира Панчугов.

Източник: Епицентър

реклама