Министър Анананиев до Нинова: Може да проведете събора на Бузлуджа

0
995
Съборът на БСП може да бъде проведен, но при спазване на противоепидемичните мерки. Не отговаря на истината твърдението, че здравният министър е забранил провеждането на традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа“, се казва в писмо на здравния министър Кирил Ананиев до лидера на БСП Корнелия Нинова.

На 16 юли Нинова е изпратила запитване до министър Ананиев по този повод.

В писмото си Ананиев напомня, че неспазването на противоепидемичните мерки, като физическа дистанция и носенето на защитни маски за лице, способстват за улесненото предаване на причинителя на заболяването и възникването на нови случаи и огнища, съобщава БГНЕС. Управляващите саботират митинг-събора на БСП, написа вчера във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. 
„Уважаеми българи, ще споделя с вас информация, която управляващите ще отрекат, но тя е факт. След като министърът на здравеопазването ни забрани да проведем ежегодния традиционен събор на левицата на връх Бузлуджа, решихме да го направим на жълтите павета под прозорците на властта.Ужасени от факта, че ще дойдат десетки хиляди, ГЕРБ взеха мерки. Областни управители, кметове и координатори на ГЕРБ са предупредили транспортните фирми, че ако поемат ангажимент да превозват социалисти и симпатизанти ще им прекратят договори с общини и няма да ги допускат до поръчки.А в една област започнали проверки дали превозват протестиращи до София.Диктатурата е в действие. Няма да ни спрете. Митинг ще има„, написа Нинова в социалната мрежа. 
Епицентър
Коментари от Фейсбук