Методи Андреев: Ревизоро като нищо ще сложи акциз на водата

0
45

Ревизоро е човек завършил хореография, после и аз не зная какво -икономика ли, право ли… Значи е дялан камък и става за всичко. В тази държава нали знаете как е: малко столове много гъ..ве. Ако трябва да съм сериозен, предложението Емил Димитров-Ревизоро да оглави МОСВ е несериозно. Този човек по никакъв начин не е работил в областта на екологията и водите. Следователно нищо не разбира от тази работа.

Това каза пред Фрог нюз бившият депутат Методи Андреев. Той допълни: За разлика от него Нено Димов беше главен секретар на ведомството. Нямам думи, с които да опиша изумлението си, след като чух, че именно той е предложен за отговорния пост. Все едно мен да ме направят министър на здравеопазването. Всъщност може. Защо не?! Това, разбира се, е несериозно.

На фона на тежката криза с водата, управляващите си играят на интереси, лобита и кръгове. За да бъде посочен за министър, това не се прави заради професионалните и морални качества. Не е и за работата му в парламента. Важен е моментът с вноса на боклука от Италия. А както се разбра, с него у нас може да са влизали и други неща /бел. ред. наркотици/. Скандалът е грандиозен и по някакъв начин трябва да се потуши. Емил Димитров е оглавявал навремето митниците и не е изключено заради това да е предложен.

Все пак 140 000 човека нямат какво да пият. Няма и прогнози, че вода ще дойде от някъде. В същото време за министър се слага човек, който дори не разбира от законодателството в тази област. Ревизоро може да вижда реализация на свои блянове, амбиции, а може би и нещо друго. И това друго е ясно за всички ни. Случващото се е падение. И не защото Ревизоро е посочен, а защото гласуват по начин, по който да се защитят коалиционните дивотии. Зад всички тези хора стоят интереси.

За мен е наложително в тази кризисна ситуация да се избере професионалист, който има отношение към водите и екологията. Докато бях в парламента, не чух нито веднъж Емил Димитров-Ревизоро да е взел отношение по тези въпроси. Сега най-много да си направим шега и весто вода от чешмите, да потече ракия. Като нищо може да сложи акциз на водата. Безспорно е, че той разбира от това.

Фрог

Коментари от Фейсбук