”Масово затваряне на очи” организират пред германското посолство заради ”слепотата” на Меркел

0
312

Поредна протестна инициатива се организира за утрешния ден. Граждани ще се включат в ”Масово затваряне на очи”, което ще се проведе пред сградата на германското посолство у нас. Събитието е организирано по повод липсата на реакцията от страна на Берлин за случващото се у нас.

„Събираме се, за да попитаме немското представителство у нас защо вече едно десетилетие една от водещите сили в Европейския съюз толерира очевидната организирана престъпност в нашата управленска класа в лицето на Бойко Борисов и неговите правителства, както и на свързаните с тях структури в съдебната система“, посочват организаторите на събитието.

Изрично се посочва още, че демонстрантите се разграничават от противниците на членството на България в Европейския съюз. Инициативата е организирана с цел да се привлече вниманието на Германия.

Междувременно припомняме, че протести има на българи в редица държави зад граница. Демонстрации имаше и пред германското канцлерство. У нас пък вече няколко пъти протестното шествие преминава покрай сградата на Европейската комисия. Спирката е избрана като сигнал за Брюксел по повод липсата на реакция за случващото се у нас от страна на Европа.

„Масово затваряне на очи“ пред посолството на Германия ще се провете утре в 18.30 ч.

Фрог

Коментари от Фейсбук