”Любовната дипломация” на Борисов: Целувки, прегръдки… (СНИМКИ)

0
261

Бойко Борисов – дипломатът, от който целия свят имаше нужда. Защото нашият премиер води невиждана до този момент външна, а и вътрешна политика. Политика, способна да стопи всички ледове и да създаде приятелства между най-големите врагове.

Целувката на принца

Премиерът обича да фамилиарничи. Това може да се види от километри. Заради своеволното си поведение дори често е отнасял подигравки, след посещения на високо равнище. Ръкува се, прегръща се и дори се целува със световните лидери, сякаш са стари познати, станали от домашната трапеза след четвъртата ракия, за да си кажат довиждане.

Борисов е и човекът, похвалил се с факта, че три папи са го галили по главата. Това може и да е солидна част от личната биография според премиера, но за нас нещата звучат малко другояче. Ако такова “галене” е имало, по-скоро е изглеждало нелепо, сякаш главата на римокатолическата църква е потъркала голото и лъскаво теме на премиера за късмет. Интерпретацията ни обаче може и да е грешна, кой знае.

.
.Снимка: Бойко Борисов и папа Йоан Павел II

Снимка: Бойко Борисов и Херо Мустафа

Една от първите срещи на Борисов с новия американски посланик Херо Мустафа пък изглеждаше по-скоро като рандеву, което журналистите своеволно са прекъснали. Премиера разцелува американката доста страстно, а културният обмен може би е дошъл по-скоро като културен шок за Мустафа – там в САЩ не правят такива неща, все пак.

Отношенията между премиера и германския канцлер Ангела Меркел пък за никого не са тайна. Двамата особено много се харесват и свободно демонстрират симпатиите си един към друг (каквито и да са те). Но няма да ни стигне мястото да покажем всички снимки, показващи взаимоотношенията им.

.
.
.
.
.
.
.Снимка: Бойко Борисов и Еманюел Макрон

Снимка: Бойко Борисов и Ангела Меркел

Снимка: Бойко Борисов и Алексис Ципрас

Снимка: Бойко Борисов и Жан-Клод Юнкер

Снимка: Бойко Борисов и Виктор Орбан

Снимка: Бойко Борисов и Еди Рама

Снимка: Бойко Борисов и Доналд Туск

И след всички тия фамилиарности от страна на Борисов, няма как да не се запитаме – какво ще последва от вчерашното здрависване между президент и премиер? Радев и Борисов стиснаха ръце на рождения ден на КНСБ и по всичко личи, че ледовете между “Дондуков 1” и “Дондуков 2” може би ще се разтопят. Двамата първи в държавата се погледнаха мило, макар задочно помежду им да текат словесни престрелки.

.Снимка: Бойко Борисов и Румен Радев

Ще успее ли ръката на Борисов да разтопи леденото президентско сърце? Ще проработи ли нестандартната дипломация на премиера?

Фрог

Коментари от Фейсбук