Личен лекар за ваксинирането: Ако преди месец беше тежко, в момента е катастрофално

„Ако преди месец положението беше тежко, в момента е просто катастрофално. Ваксинационният процес при общопрактикуващите лекари във Варна е тотално блокиран.“ Това заяви пред БНР общопрактикуващият лекар д-р Николай Христов. От 22 февруари насам той самият не е получил нито една доза ваксина срещу Covid-19.

„Ваксини има в зелените коридори. В София при общопрактикуващите лекари бяха разпределени едни 1000 флакона, тоест 10 хиляди дози за около 700-800 общопрактикуващи лекари в София. Някакви минимални количества са разпределени в Пловдив, във Варна няма нито една доза разпределена, откакто беше отблокирана „АстраЗенека“, поясни д-р Христов.

Преди месец в неговата практика е имало 160 записани, сега са 260. „Имаме все още записване. Какво точно ще се случи обаче мога да кажа чак когато получа ваксина и започна да прозвънявам – кой от тях все още ще иска, кой ще иска да отложи…“

Според д-р Николай Христов най-логично е да се върнем към ваксинационния план в неговия оригинален вариант, защото в момента не се работи по никакъв план.

„Хубав или лош – това беше някакъв план. Единственото по-лошо от лошия план е липсата на план“, коментира общопрактикуващият лекар в предаването „Преди всички“.

По думите на Христов зелените коридори работят, а личните лекари са извън системата.

Фрог

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram