Кьовеши до няколко дни пристига в София

0
736
Парламентарни избори 2021#

В близките няколко дни шефката на европейската прокуратура пристига в София. Това съобщиха от самата институция за ФрогНюз.

За посещението на Лаура Кьовеши се разбра още миналата седмица, но датата не бе ясна. От Европейската прокуратура тогава съобщиха, че съвсем скоро обвинител №1 на ЕС ще дойде на крака в София, за да види от първо лице ситуацията у нас. 

Шефката на евопрокуратурата има какво да прави в София. Посещението й идва на фона на куп скандали, особено през последните седмици. Сагата с подслушванията продължава, има проблеми с отпуснатите кредити от ББР, говори се за завладени институции, а държавното обвинение, което е под ръководството на Иван Гешев, изглежда мълчи. Само припомняме, че по някои от най-сериозните скандали от миналата година (какъвто беше случая с шкафчетата и пачките) бе изведен печалният извод “няма данни за престъпление”. 

Освен това големият скандал с американските санкции по закона “Магнитски” на три лица все още продължава да тресе държавата ни, а тепърва ще берем плодовете от всичко това. Три лица – Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков попаднаха под ударите на САЩ заради корупция.

Източник: Фрог нюз

реклама