Коцев: В МВР има постъпили сигнали срещу Президентството

Главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди, че в Министерството на вътрешните работи са постъпвали сигнали срещу Президентството. Той се позова на предварителни сведения от разпоредена проверка във всички структури на силовото ведомство, предаде NOVA.

„Очаквам окончателен доклад, за да стане ясно какъв е техният брой, в кои структури са подавани, какъв е характерът им и какво изобщо е тяхното движение”, добави той. Финалните данни ще станат ясни до края на днешния ден.

Коцев уточни, че при всички положения сигналите са отработвани и са извършени проверки.

„Предполагам, че са докладвани в Прокуратурата. Но това е мое предположение. Когато получим окончателния доклад, ще дадем допълнителна информация”, каза още главният секретар на МВР.

Преди ден, председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски повдигна въпроса какво се случва с проверките и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация. Преди седмица Делян Пеевски обяви, че ще търси информация за “пътя на Копринката” и т.нар. “Касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев.

Източник: Дарик

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram