Костадинов: Фактите са такива, че парламентът действа изцяло в американски интерес

Фактите са такива, че парламентът действа изцяло в американски интерес. Toва изтъкна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов пред bTV като даде пример с ратифицирането на договора за закупуването на вторите F-16, военната помощ за Украйна и идеята да се ликвидира българският лев за сметка на еврото.

Според него и медийното пространство е доминирано от американското посолство, финансирани от Фондация „Америка за България“.

„Не е нужно да изпиеш водата от морето, за да разбереш, че е солена“, категоричен бе Костадин Костадинов. По отношение на промените в Изборния кодекс, Костадинов посочи, че фалшификации се правят и с хартията, и с машините. Не е проблемът как ще се гласува, а кой ще контролира гласуването, по думите му.

„Възраждане“ са четвърта политическа сила и търсят варианти да се състави правителство. От формацията на Костадинов са готови със състав за кабинет, ако получат третия мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Ако ги натиснат от Американското посолство, е възможно да се състави правителство, каза той. Според него най-доброто решение са нови предсрочни парламентарни избори.
Епицентър.БГ

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram