Корнелия Нинова проведе видеоконферентна среща с посланика на САЩ Н. Пр. г-жа Херо Мустафа

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова проведе видеоконферентна среща с посланика на Съединените американски щати в София Н. Пр. г-жа Херо Мустафа. Основните дискутирани теми бяха свързани с настоящата обстановка в страната, социално-икономическите последствия от кризата с COVID-19 както в национален, така и в световен мащаб и потенциалните мерки за тяхното преодоляване.

Корнелия Нинова подчерта, че във време на безпрецедентна здравна, икономическа и социална криза е все по-важна икономическата стабилност и грижата за хората. Лидерът на БСП заяви, че извънредното положение не бива да се превръща в извинение за потъпкването на основни принципи като върховенство на закона и независими и работещи институции, които БСП винаги е отстоявала. „Във времена на несигурност е изключително важно управлението да се основава на прозрачност“, изтъкна Корнелия Нинова.


По време на разговора Корнелия Нинова запозна Н. Пр. Мустафа с внесеното и впоследствие приетото предложение на Българската социалистическа партия за създаване на Временна парламентарна комисия за контрол върху разходите на публичните средства, насочени към преодоляване на последствията на заразата. Лидерът на БСП посочи, че прозрачността при разходването на държавните пари е от изключително голямо значение.

Нинова очерта и основните мерки, които БСП предлага, за преодоляване на социално-икономическите последствия от кризата. Те включват финансова подкрепа за хората, останали без доходи, стимули за най-засегнатите сектори на икономиката, намаляване на ДДС върху храни и лекарства и целеви помощи за местната власт.

В заключение, лидерът на БСП подчерта важността на засиленото сътрудничество между България и САЩ в условията на глобална пандемия и предстоящата световна икономическа рецесия. 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram