Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров се борят за БСП

0
300

Петима души се състезават за лидерския пост в БСП, съобщи на пресконференция Емил Войнов, председател на вътрешнопартийната ЦИК.

Най-много номинации за председател на БСП е получила Корнелия Нинова, съобщи Войнов.

Корнелия Нинова, Кирил Добрев, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров остават в битката.

Войнов обясни, че крайният срок за подаване на декларации за участие е бил до 6 август. „В регламентирания срок 7 кандидати подадоха своите декларации, с които се съгласиха да се кандидатират за председател на БСП. Оказа се, че от тези 7 кандидати 5-ма отговарят на изискванията за наличие на партиен стаж. Днес с решение на Централната комисия за провеждане на избора теди кандидати бяха регистрирани. Това са Валери Жаблянов, Георги Тодоров, Кирил Добрев, Корнелия Нинова и Красимир Янков“, каза още Емил Войнов.

Предизборната кампания в левицата започва на 13 август и продължава до 10 септември.

Членовете на БСП ще станат ясни, след като се съставят избирателните списъци, обяви Войнов на пресконференцията. До 10 септември трябва да бъдат заличени всички починали и напусналите партията.

Над 80 хиляди са членовете на социалистическата партия по данни към 31 декември, обяви Емил Войнов, шеф на вътрешнопартийната ЦИК.


„Днес се проведе заседание на Централната комисия за провеждане на избора, което основната точка беше регистрация на кандидатите за председател на БСП за предтоящия вътрешнопартиен избор на 12 септември. Искам да ви информирам, че до 5 август получихме решенията от всички проведени конференции на общински и районни структури на БСП в цялата страна. От тези конференции бяха предложени 55 кандидати за председател на БСП. Мога да ви кажа, че най-много номинации в процедурата по номиниране е получила Корнелия Нинова с 285 предложения, Кирил Добрев – 144, Красимир Янков – 55“, изброи в началото на пресконференцията Емил Войнов.

epicenter.bg

Коментари от Фейсбук