Кметове на малки населени места предлагат законови промени

0
1268

Очаква се днес кметовете на малки населени места да изпратят предложенията си за законови промени, с които кметовете на общини да бъдат задължени да изпълняват точно бюджетите си, съобщи за „Хоризонт“ кметът на Калофер и председател на Националното сдружение на кметовете и кметските наместници Румен Стоянов.

Следващата среща между кметовете и представители на изпълнителната власт ще бъде по-късно през седмицата, уточни Стоянов.

Миналия четвъртък той и негови колеги разговаряха с министъра на финансите Кирил Ананиев, който от своя страна пое ангажимент да инициира работна група с участието на депутати от бюджетната и от регионалната комисии в парламента. Тогава пред Националното радио Стоянов съобщи, че в момента между 70 и 80% от предвидените пари за малките населени места отиват по предназначение:

„За осветление идват парите, за заплатите, то остава да ни оставят и без заплати. Защото те пък са вход-изход, те са държавни тези пари, които минават само през общините, те не могат да ги спрат. Но, ако имат възможност, аз съм убеден, че и това ще направят“.

Очаква се следващата среща по исканите промени от кметовете на малки населени места да бъде в парламента и да се състои до края на тази седмица, уточни Стоянов.

/КРОСС/

Коментари от Фейсбук