Кеворк Кеворкян: Посрещнете на крака и с аплодисменти шампиона!

Автор: Кеворк Кеворкян

За тази жалка история се писа доста, за нея стана дума и тук, в предишния ми текст.
Все пак, да я припомним с две думи.
По време на скорошната среща на лидерите на ЕС в Брюксел нашият премиер случайно се натъкнал – нейде в коридорите – на президента Байдън.
„О, господин президент, о, сър!“
„О, о, о…“
Толкова може да се каже за 8/осем секунди – колкото е траело видеото със заснетата среща, както изчислиха някои наблюдатели.
Според ПростоКирчо обаче може да се каже доста повече.
Ето колко:
„Обясних на президента Байдън, как корупцията може да бъде инструмент на Путин в страните от Балканите“.
Той ми каза: „Абсолютно вярвам в това, което казваш“.
Аз дадох и примера за Турски поток, където е факт, че 3 млрд. лв. бяха изхарчени от нашите пари за тръба, която не можем да използваме и явно джиповете на „Аркад“ се намериха в къщи, като на госпожа Арнаудова. Точно това е инструментът, работиш с политическата вихрушка, ако си Путин, караш ги да харчат национални пари за твои проекти и го работиш през корупцеия. Това не е само в България“.
Този диалог, дори стегнато преразказан, ще трае поне 50 секунди.
Но ако имаме предвид, с какво темпо говори Кирчо и особено, с какво темпо мисли ще трае поне два пъти по-дълго. От Министерския съвет се опитаха да разрешат загадката: имало и втора среща на Кирчо с Байдън – без да уточнят къде и кога и защо не е заснета.
Вероятно пак в някой коридор – явно Байдън и ПростоКирчо обичат да се мотат зад кулисите на събитията.
Да им повярваме. Остава да бъде уточнен един детайл.
В осемсекундното видео, за по-малко от половин секунда, Кирчо докосва лакътя на Байдън.
Точно този кадър бе разпространен като фотос – за да видим, колко интимни са двамата герои.
И отново да се убедим, каква тежка комплексарщина гризе отвътре ПростоКирчо, колко страстно желае да бъде припознат като…
Посрещнете на крака и аплодирайте Шампиона!
В Шампионат по какво?
Вие кажете…
Да оставим Кирчо и Байдън нейде в коридорите.
И да видим какви ги върши нашият човек с… Путин. Кирчо – Байдън, Кирчо – Байдън, Кирчо – Байдън, и изведнъж Кирчо – Путин!
Кирчо – Путин!
Уж гали повехналия мускул на американския президент и от сутрин до вечер мели срещу Путин – обаче няма нищо против джобът му да е обърнат към руския Самодържец. Преди няколко дни журналистът Атанас Чобанов /“БЪРД БГ“/ хвърли една молотовка в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ – по повод подписаният в Министерския съвет, в присъствието на ПростоКирчо, Меморандум със западни инвеститори, които ще вложат милиард долара в българската енергетика. Атанас Чобанов /цитат/: „Единият инвеститор е Путин, това ме притеснява. Чрез подставени лица България ще помогне на Путин да изпере един милиард долара, като смеси парите, които уж се инвестират за зелена енергия, с европейските средства, които ще дойдат по Плана за възстановяване. Изключителен скандал… Как не се намира един грамотен човек в обкръжението на премиера и на службите, който да провери елементарно, в Гугъл, информацията, кой стои зад този фонд… Не е британски, парите са на руския милиардер Авдорян, който е много близък на Сергей Чемезов, шефа на „Розтех“, който е дясната ръка на Путин…
Американското финансово разузнаване е сложило под наблюдение както Авдорян, така и човека, който подписа този меморандум под благосклонния поглед на Кирил Петков – Атанас Бостанджиев… Парите са сто процента на Авдорян… Тези пари, всъщност, са на тесния кръг на Путин. Изключителен скандал!“ /край на цитата/.
Две са възможните причини за подписването на скандалния Меморандум, според Чобанов. Първата е – ако проявим пределна вежливост – наивност от страна на правителството.
Втората причина: „Самият проект на „Промяната“ е хибриден и много добре са се прикривали до момента“. Имаме ли основания да подозираме, че кирчовци са на път да направят комбинация, която би впечатлила дори Джон Льо Каре – а той, през цялата си превъзходна писателска кариера, описваше мискинските комбинации на Московския Център? Ще говорите непрекъснато срещу руснаците, ще ги дразните, че не ви е нужен техния газ, не искате нищо от „Касапина“ Путин – така го нарече треперливия Байдън, а сетне се поправи, той пък все се поправя.
И докато плещите тия глупости, ще направите сделката за един милиард, обвързана с онзи Меморандум, която включва и завода за батерии – друга съмнително начинание, което изобщо не успя да разбуди Парламента. После, разбира се, ще купувате руски газ на каквато цена ви кажат… Прекалено сложна ли е тази комбинация?
Никак – иска са само голяма уста и безпределно нахалство. Дуото/Кирчо, Асен притежава и двете и ги демонстрира с удоволствие.
В неговата игра фантазността има важна роля – колкото е по-дразнеща и злепоставяща, толкова по-добре. Целта е да ги сметнат за идиоти, за да промушат по-лесно проектите си. И засега успяват. Някои от измишльотините, специално на Кирчо, са безподобни, те биха накарали дори барон Мюнхаузен да се пусне обратно в блатото.
Веднъж изтърси, че спрял в Българската банка за развитие 850 заема, със среден размер от по 50 милиона лева – цели 42 милиарда!
И дори да е сбъркал неволно, изобщо не се извини. Просто е устроен така. Не ги забравяйте тия неща и изобщо не ги подценявайте. Лъже и маже толкова нелепо, че и предполагаемата афера с пари на Путин ще бъде приета от мнозина като малък епизод от поредицата небивалици, отчайващи здравия разум. Това е планът. И какво следва?
Путин, естествено, няма да си признае, че има такива шармантни партньори като кирчовци.
Голяма е обаче вероятността по-късно да ги насърчи да му свършат някоя и друга услуга – и тогава, дори ако един български ботуш стъпи в Украйна, операцията там няма да свърши никога, за кеф на руснаците.
Дуото е в състояние да направи всякакви щуротии. То е напълно безконтролно. Но не знаят нещо важно: веднъж сгащят ли те руснаците, казачокът не ти мърда, докато си жив… От някои медии поискали обяснение от Министерския съвет за скандалните твърдения около Меморандума и чуждестранните инвеститори.
Отговорът бил: „От 3 – 4 години няма руска връзка“.
Грешен отговор: една връзка с руснаците никога не приключва. А ПростоКирчо повтаря като навит: „Ние сме НАТО“… ***
Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram