Инициативен комитет организира референдум за еврото и забрана на ЛГБTИ+ пропагандата

Освен този на „Възраждане“ и друг Инициативен комитет съобщи днес, че организира подписка с цел провеждане на референдум за еврото, за съдбата на енергетиката в България и за „забрана на ЛГБТИ+ пропагандата в България“.

„Ние сме тук за да върнем гражданския облик на референдума, ние правим национален референдум. Мислите ли, че друга партия ще се включи в този техен референдум? Къде са им 200 000 подписа от предишния референдум? Ние сме тук, за да не позволим тази национална кауза да бъде приватизирана от една партия. Очакваме подкрепа от всички партии.“

Това заяви Ивайло Шопски от Комитета на пресконференция в Националния пресклуб в БТА-София в отговор на въпрос дали тяхната подписка няма за цел да саботира тази на „Възраждане“.

Въпросите, предложени за референдум от комитета, са следните:

– Съгласни ли сте приемането на еврото в Република България да стане не преди доходите в страната да се изравнят със средните за Европейския съюз?

– Подкрепяте ли запазването на въгледобива и топлоелектрическите централи, както и развитието на ядрената енергетика, включително чрез изграждане на нови мощности в Белене и Козлодуй

– Съгласни ли сте да се забрани със закон ЛГБТИ+ (джендър) пропагандата в детските градини, училищата, културните институции, както и във всяка държавна политика на Република България?

„Основната ни мисия да сме тук, е да поканим всички желаещи, партии, неправителствени организации и граждани да се включат в тази кауза. Считаме, че приемането на еврото в България в този момент не е подходящо, надали българският народ народ е готов да приеме още допълнителни разходи“, смята Ивайло Шопски от комитета.

Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram