Извънредно! Пратеникът на Тръмп Дейвид Хейл е отменил визитата си в България

Извънредно! Пратеникът на Тръмп Дейвид Хейл е отменил визитата си в България, научи Епицентър.бг от дипломатически източници.

Това е било съобщено на правителството от посолството на САЩ в София.

Днес започва Първата сесия на стратегическия диалог България-САЩ  като за разговорите трябваше да пристигне заместник държавният секретар по политическите въпроси на САЩ Дейвид Хейл.

Хейл много искаше да дойде в България, но Помпео го помоли да остане във Вашингтон заради напрегнатата обстановка в Ирак, заяви посланик Херо Мустафа при откриването на сесията.

Борисов трябваше да посрещне Дейвид Хейл и водената от него делегация рано днес сутринта.

На негово място пристигна друг американски представител – Майт Бойс, който е заместник държавен секретар, придружен от най-голямата довеждана до момента делегация от САЩ в България. В нея са включени експерти по енергетика, отбрана и правосъдие. Посланик Мустафа заяви, че диалогът САЩ-България ще продължи интензивно през следващите месеци за добруването на българския народ. Днешните разговори, посочи тя, представляват нова фаза на съвместните усилия на двете държави диалогът да бъде изведен на ново, по-високо ниво.

Визитата на Дейвид Хейл – третия по важност човек в  американската дипломация, бе представена в съобщение на Министерския съвет като част от първата сесия на стратегическия диалог между България и САЩ. 

Очаквайте подробности

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram