Иван Ченчев: Официално бе признато задкулисието, което формира това управление

Парламентът дрънка с оръжие и подпомага война, вместо българските граждани

„Виждам много див популизъм и то не от страна на опозицията. Това, което се върши в момента изобщо не кореспондира с дневния ред на обществото.” Това заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България” Иван Ченчев в предаването „Твоят ден” на NOVA News.

„За нас е важно какви закони се гласуват, отколкото в коя сграда се гласуват. Много време вече мина, непрекъснато българският парламент дрънка с оръжие и подпомага война, а ми се ще той да подпомага българските граждани”, каза още той.

По думите на Ченчев, винаги когато трябва да си втвърдяват електората, десните партии активират своите избиратели с повдигане на антикомунистическата реторика, било то за паметници или в коя сграда заседава парламентът.

„Не познавам Алексей Петров и хора като него, но проблемът е, че Борисов и менторите на сегашния премиер ги познават. Не е нормално в демократична държава да се комуникира с хора с прякори.  В този случай само едно нещо излиза на преден план – задкулисието, което е формирало това управление. Официално признато и от едната, и от другата страна. Във всяка нормална държава това означава, че това правителство не трябва да остава и един час още на работа”, категоричен бе социалистът.

„Благодарение на нашата последователна политика постепенно вдигаме нашия резултат. БСП винаги е готова за избори”, каза в заключение Иван Ченчев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram