Иван Иванов: Изпращането на Стратегическия план към ЕК е първи приоритет


Изпращането на Националния стратегически план към Европейската комисия е първият приоритет в работата ми. Това заяви Иван Иванов при встъпването си в длъжност като министър на земеделието.

„В коалиционното споразумение има точно и ясно разписани ангажименти и приоритети в сектор „Земеделие“. Ще работим последователно и целенасочено за реализацията им и се надявам в следващите 4 години да постигнем заложените резултати“, коментира министър Иванов. Той уточни, че предстои в следващите дни да се запознае със ситуацията и екипа на министерството. Постът му бе предаден от проф. д-р Христо Бозуков, министър на земеделието, храните и гори в служебния кабинет на премиера Стефан Янев.

На церемонията проф. Бозуков пожела успех на министър Иван Иванов и изрази надежда, че всичко, което е свършено до момента, ще бъде продължено и надградено. Проф. Бозуков подчерта, че в краткото време до края на годината трябва да бъде взето политическо решение за финализирането на Стратегическия план за новата Обща селскостопанска политика на Европейския съюз, което е от ключово значение за целия отрасъл в следващите години./КРОСС/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram