Иван Гешев: Чувам, че има списъци със забранени лица по телевизиите

„За съжаление водещи медии обслужват този, който е на власт в повечето случай и не само него.“ Това каза в първото си интервю за предаването „Часът на избора“  бившият главен прокурор Иван Гешев в ефира на „Евроком“.
„Те нещата са ясни и се виждат с прост поглед, още повече с номинацията на шефа на БТВ, кандидат за кмет на София, което означава, че е бил в топла връзка, вероятно с това лице на властта. И така е структурирано взаимодействието между властта, управляващите и водещите медии“, обясни той.
Бившият главен прокурор поясни, че своеобразната цензура, сега наричана политкорекност, не оставя впечатления само в него.
„Не се дава думата, възможност за различни мнения, даже чувам, че има забранени списъци с определени лица по телевизиите.“ – добави той.
„Още не мога да осмисля, че това, което виждам в българската политика и българските политици, е че могат да говорят не само каквото мислят, а и неща, които не се верни. Неща, които знаят, че не са верни, убеждават хората в нещо, което е лъжа и после да не носят никаква отговорност.“
„Това е големият проблем в българската политика, липсата на отговорност и това,че не ги интересува кое е истина дали ще е полезно за българските граждани, интересува ги личното облагодетелстване“ – посочи той.

Източник: Евроком

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram