Дъжд в значителни количества и сняг усложняват обстановката през почивните дни

През следващите 48 часа, под влияние на пореден циклон през през Черно море, обстановката у нас отново ще се усложни. Още през нощта срещу събота над Северозападна България дъждът ще премине в сняг и ще започне да се образува снежна покривка.

В събота през деня от запад на изток застудяването ще продължава, дъждът ще преминава в сняг на все повече места като през нощта срещу неделя това ще се случи и на югоизток, включително по морския бряг.

Количествата ще са значителни, в по-голямата част от страната между 30 и 80 л/кв.м. Реките ще повишат нивата са, опасност от разливи и наводнения!

С усилването на вятъра от северозапад виелици и навявания на преспи, особено по проходите и в североизточните райони, където поривите отново ще достигат и надминават 100 км/ч. Смущения и проблеми по ел. мрежа. В планинските райони ще има и заледявания. Заради все още наличната листна маса са възможни счупвания на клони или падане на цели дървета.

Екипът на Метео Балканс отново апелира да ограничите пътуванията през почивните дни или да шофирате само с пригодени за зимни условия автомобили, ако е крайно неотложно. Не стойте и не паркирайте под дървета!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram