Зверска изцепка на Гешев с ”Каренин” взриви социалните мрежи

0
1535

”Това е рентгенова снимка на безкултурието”, ”Гешев е исторически неграмотен”, ”Интелектуални гиганти!”.

Това само част от реакциите на новото „умотворение“, което ни сподели тази сутрин главния прокурор Иван Гешев. Той коментира Христо Иванов и посещението му в парк „Росенец“ с думите:

„Опитът на един, засега неуспял политик, да щурмува Зимния дворец, е неуспешен към този момент поради няколко причини. Най-малкото това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с Аврора. Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа.“

Ето някои от коментарите по изказването на Гешев:

Александър Симов:

Леле, журналистиката наистина е заорала дъното. Всяка информационна агенция, независимо от цвят и кресливост, след като предаде думите на Иван Гешев: „Това не е Зимния дворец и вътре не е Каренин“, би трябвало в името на истината, в името на историята, в името на спасението на душата си, да напише, че Гешев е исторически неграмотен. В Зимния дворец е Керенски. Не Каренин. Това е рентгенова снимка на безкултурието, което ни е хванало като ракови метастази.

Арман Бабикян, пиар експерт

Също като нещастното цитиране на Еклесиаст, днес Гешев реши, че в Зимния дворец е бил някой си „Каренин“ !!! Очевидно е пропуснал урока, в който ясно пише, че е Керенски! А може да си мисли, че това е мъжът на Ана Каренина? Интелектуални гиганти ! Браво Борисов пак ти си го избра.

Евгени Дайнов:

Каскет, Керенски и Каренин все почват с К. Ама не са един и същи човек.

Димитър Димитров:

Еклиаста и Каренин влезли в един бар…


Данчо Симеонов:
Гешев, Гешев! В Зимният дворец в Петербург е бил Керенски! Каренин е съпруга на героинята на Толстой, Анна Каренина! Ама от много знания се хората се объркват!?


Мария Касимова-Мойсет:
Каренин?!?! Сараите на Доган са сравнени със Зимния дворец. Дали Гешев осъзнава какво всъщост казва? А установяването на работническо-селска власт, казано от работническо-селски каскетаджия, очевидно с претенцията, че е представител на някакъв буржоазен (да не кажа кралски) елит, е много показателно. Иронийката му също.

Фрог

На снимката: Зимния дворец в Санкт Петербург

Коментари от Фейсбук