Защо US посолството прибира своите с 2 самолета от България?

Американски граждани могат да напуснат България с правителствени полети на САЩ, съобщи американското посолство у нас. Ще има два американски правителствени полета, които ще летят директно от София до Александрия, щата Луизиана.

Полетите ще могат да се качат и цивилни граждани на САЩ, а самолетите ще летят на или около 29 май и 1 юни 2020 г. Всички пътници, които ще искат да заминат обаче, ще трябва да заплатят разходите за транспорта на американските власти.

Гражданите на САЩ, които притежават валидни американски паспорти и се интересуват, и са готови да пътуват, трябва да се свържат с посолството на мейл – ACS_Sofia@state.gov. Там ще предоставят допълнителна информация за себе си. А тези, на които паспортът е изтекъл, ще трябва да попълнят данните от последния личен документ.

Американското посолство допълва, че пътниците на 2-та полета могат да бъдат обект на медицинска проверка от Центъра за контрол на заболяванията. За повече информация гражданите на САЩ могат да позвънят и в посолството. От мисията допълват, че след като желаещ да пътува е пратил мейл, не трябва да се обажда, те ще се свържат с него.

19 минути

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram