Защо се асфалтира мястото на катастрофата с НСО, пита Главчев

Премиерът Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информация за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни стана тежката катастрофа с автомобил на НСО.

По данни на News.bg оказва се, че именно участъкът, където се случи пътният инцидент, е прясно асфалтиран. Това споделят и варненци във фейсбук групата Виждам те КАТ. Граждани се питат кое е наложило това избирателно подновяване при положение, че пътят не е бил с дупки и не е имал нужда от ремонт.

По думите на Красен Костов, бивш журналист, в протежение на километър от мястото на новите кръпки, които са две, няма никакви други ремонти на пътя.

В тази връзка министър-председателят очаква в спешен порядък писмените обяснения на Коритарова, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение.

Припомняме, че автомобил на Националната служба за охрана, возещ съпредседателя на ПП Кирил Петков, катастрофира на входа за Аксаково на 16 май. При инцидента загина 63-годишният шофьор на колата, сблъскала се с тази на НСО. Резултатите от аутопсията му са почти готови, чакат се кръвните проби.

Съпругата му пострада тежко, като състоянието ѝ в момента е стабилно. Към момента тя е все още в реанимацията на МБАЛ „Св. Анна“ във Варна.

Източник: Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram