Законът за социалните услуги влиза в сила от 1-ви юли

Законът за социалните услуги ще влезе в сила от 1 юли – това обяви по време на парламентарния контрол министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Тя коментира, че ще бъдат разработени и подзаконовите нормативни документи: устройствен правилник; наредба за заплащането на труда и наредбата за качество.

Социалният министър заяви, че всички ползващи социални услуги няма да останат в правен вакуум.

„Говорим за 36 000 души, които в момента ползват социални услуги и отговорността, която Министерството на труда и социалната политика носи, е, те да не останат в ситуация на правен вакуум и да организираме за тях необходимото високо качество на социалните услуги“, каза тя.

Социалният министър Деница Сачева коментира днес темата за разпространението на компроматните записи и снимки в социалните мрежи. Според нея целта на такива действия е дестабилизация на държавата:

„Методите, с които се опитва да се води политически дебат, в кавички, са методи, които не са присъщи за нормални демократични партии. Има политическо безсилие, стремеж към дестабилизация и към това хората да се страхуват, това, че всеки един може да бъде записван, подслушван, може да бъде обект на монтаж, на звукозапис“.

Този натиск в момента не е само към премиера, очевидно, че това са знаци, които се очаква да бъдат разчитани от цялото правителство, коментира социалният министър. Според нея това, което се случва е недопустимо, и трябва службите да реагират и да направят необходимите разследвания.

Източник: БНР

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram