Журналист: ГЕРБ все повече започва да прилича на нова БКП

0
520
Парламентарни избори 2021#

Кабинетът ”Борисов 3” носи от девет кладенеца вода, за да остане на власт. Причината – надеждата е именно правителството да проведе предстоящите парламентарни избори, а не служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев. ГЕРБ по същината си все повече прилича на една нова БКП. Номенклатурата от соца.

Това заяви пред БНР журналистът Мира Баджева.

„Протестът свърши не малка работа досега, защото видяхме оставки на ключови министри в правителството, които нямаше да могат да бъдат възможни, ако не беше този протест“, коментира Баджева и допълни, че благодарение на ежедневните демонстрации се е стигнало до реакция от страна на Европа. Брюксел е започнал да говори за Борисов и правителството по доста неочакван до този момент начин.

ФррогНюз припомня, че пред последните седмици започна да се засилва международната реакция за антиправителствените демонстрации у нас и скандалите, с участието на властта. Миналата седмица освен това пък имаше и позиция на европейски депутати.

По думите на Баджева правителството на Борисов „носи от девет кладенеца вода“, за да остане на власт, защото много се надява то да проведе предстоящите парламентарни избори, а не едно служебно правителство на президента Румен Радев. Според нея държавата е заложник на това съперничество между Борисов и Радев.

„Управляващите също имат своите легитимни аргументи, че има редовни избори съвсем скоро и не можем сега да оставим държавата в разгара на кризата, които също намират своите адепти, най-вече сред привържениците на Борисов и ГЕРБ“, коментира още журналистът и допълни, че управляващата партия все повече е започнала да прилича на „една нова БКП, Номенклатурата от соца“.

„Това са онези хора, които подкрепяха доскоро Бойко Борисов и ГЕРБ – приятелските им кръгове, фирмите, които печелят обществените поръчки, администрацията на различни нива. Техните обръчи от фирми. Това е един голям кръг от хора, които няма лесно да се откажат от подкрепата си за ГЕРБ“, обясни тя.

Баджева бе категорична – бъдещето на Борисов е свързано с едно „безрадостно слизане от политическата сцена“.

„Той загуби силата си. Изглежда като разомагьосан харизматик. Хората му вярваха, това е изгубено. Народната любов, на която се радваше дълги години, се изпари“.

Фрог нюз

реклама