Журналистът Петко Георгиев: Каквото и да се случи, Великото народно въстание е обречено на успех

0
1086

”Каквото и да се случи довечера на площада, Великото народно въстание е обречено на успех”… В България нищо хубаво не се случва без масов, без радикален граждански натиск”. заяви още Георгиев.Това заяви журналистът Петко Георгиев.

Начело на всеки протест, колкото по-дълго той продължава, излизат най-радикалните му представители. Но истината е, че зад протеста и желанието за промяна стоят огромен брой хора. Независимо кои ще са лидерите довечера, това недоволство ще доведе до някакъв положителен резултат, заяви още той пред bTV.

Залогът е много голям, има категорично мнозинство в подкрепа на протестите. А тези протести искат оставката на премиера и на главния прокурор. Смятам, че протестите и Великото народно въстание довечера, независимо какво ще се случи конкретно на площада, е обречено на успех, тъкмо защото зад него стоят 60-70 процента от българите. За повече от 70 дни то постигна повече в политически план отколкото би могло изобщо да бъде въображаемо като промени в страната. То постигна оставките на няколко министри, отнемането на студения резерв от началника на държавата и т.н. Видяхме и очевадния ченгеджийски номер, който беше направен с провокацията и с побоя на 2 септември, смята Георгиев.

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук