Екоминистърът се поправи пред Борисов: Уверил го, че няма да има водна криза

0
778

Няма да има водна криза. Това ме увери министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Това обяви премиерът Бойко Борисов във видео в социалната мрежа Фейсбук. 

Той ми докладва и за ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци. За съжаление през последните години сушата е проблем в цял свят, каза Борисов и поясни:

Въпреки тежките обстоятелства ние имаме план и го следваме. Осигурили сме необходимите средства за построяването на нови язовири, за рехабилитацията на ВиК мрежата. Ще има и питейна вода, ще има и вода за земеделците.

Целта е догодина земеделските производители да получат вода в равен обем, както тази годи когато дадохме вода на всички, а е трета сушава година, обясни министърът на околната сред водите.

„100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи“, изтъкна премиера Борисов, като напомни, че средства и план за действие има.

По думите му сега са най-подход месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водния обем през предстоящите зимни месеци.

Министър-председателят посочи, че единственият му упрек към министър Димитров е, че не му е докладвал по темата още на правителственото заседание в сряда.

В рамките на срещата министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията.

Министър-председателят Борисов заяви, че чака министър Димитров да направи предложения относно назначаването на заместниците си.

Очаквайте подробности!

Епицентър

Коментари от Фейсбук