Д-р Николай Михайлов: Някои от служебните министри са злогледи, което върши работа на ГЕРБ

0
1702
Парламентарни избори 2021#

„Тече разлютена борба по причина на не много умна патетика на част от служебните министри, които се оказаха внезапно за тях на сцената и това, по всичко личи, им се услажда“. Този коментар направи пред БНР д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов.

Според него някои от министрите са злогледи, което е опасно, защото върши работа на ГЕРБ:

„Това не трябваше да се допуска, защото властта на ГЕРБ е дълбоко корумпирана и трябва да си отиде. … Тази партия (ГЕРБ – б.р.) не заслужава нищо друго, освен разграждане. Не изчегъртване, защото това е словесност, която трябва на всяка цена да бъде избягвана. Тези служебни министри, извикани там от протестното движение, трябва да могат да удържат някакъв стил на поведение. Трябва да вършат разобличителна работа, в рамките на своите правомощия, с вкус и стил, което означава да имат ясна представа за реакцията на широката публика“.

По думите му поведението на служебното правителство ще „сащиса колебаещите се избиратели“ и ще постигнат нещо подобно на отблъскване:

„Хората не обичат, когато патосът на разобличението озверее. … Въпросът е, че ние трябва да защитим собствения си престиж на хора с вътрешно чувство за демократичен стил и способност да го защитят. Тези хора не могат да слизат до това равнище на ярост и на оголена реваншистка воля. … Много бързо ще трябва да разберат какво означава да изхвърлиш на улицата проф. Тодор Кантарджиев и неговите колеги да реагират“.

Д-р Михайлов коментира още, че когато някой, поставен да управлява власт, озверее срещу всички останали, това означава, че той е опасен на политическото място – не защото не е безразличен към корупцията, а защото ще я произведе по своя фанатизиран начин:

„Затова тези, които са в министерствата, да бъдат наясно, че не са на митинг“.

Източник: Епицентър

реклама