Д-р Нигяр Джафер: ГЕРБ се страхува от реформите!

Страхът от това как ще се предприемат реформаторските стъпки води до популизъм. ГЕРБ игнорират проблемите и бягат от непопулярните мерки. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Нигяр Джафер по Нова телевизия. Тя обясни така защо депутатите от движението ще подкрепят искането за недоверие към кабинета, внесено от БСП. 

„Има непопулярни мерки, които ГЕРБ трябваше да предприемат. ГЕРБ управлява 11 години, това е достатъчно време за промяна“, коментира тя.

Джафер се очуди, че вотът на недоверие е насрочен за петък, обръщайки внимание, че обикновено разискването се свиква малко след като е внесен. Тя допуска, че управляващите не са готови за този дебат. ДПС обаче ще бъдат в пленарната зала и ще участват в дискусията по вота, увери Джафер.

Независимо какъв ще бъде изходът от гласуването, имаме огромен проблем, че нямаме ценностно мнозинство. Гласуването на бюджета и на вота на недоверие показват кой е опозиция и кой не. Нашият принцип не е непременно Стани, за да седна. Ние искаме страната да се управлява с конкретни действия“, посочи още депутатът от ДПС.

Тя коментира, че има правителство на малцинството, а малкият коалиционен партньор се е разпаднал с отлюспването на „Атака“. По думите на Джафер освен да създават хаос, Обединени патриоти не правят нищо друго, освен да създават проблем за правителството.

ДПС подкрепи внесения от БСП вот на недоверие срещу кабинета заради цялостен провал в полтииката на околната среда. Повод за исканата оставка на правителството са кризата с безводието в Перник и скандала с внасяне на незаконен боклук в България. От БСП са готови с аргументите си, защо третият кабинет на Бойко Борисов се е изчерпал и трябва да слезе от власт. От ГЕРБ пък се чува основната теза в своя защита, че ВиК мрежата е строена преди доста години, когато на власт са били социалистите, сега просто се появява проблемът. Самият Борисов досега беше лаконичен в коментара си по искания вот. Още през декември той заяви, че не приема критиките на БСП, по време на които са били спрени еврофондовете за екология (правителството на Пламен Орешарски, бел.ред.).

Епицентър

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram