ДПС-Кърджали иска оставката на Караянчева заради „злоупотреба с власт и всяване на страх от властта“

0
1164
Парламентарни избори 2021#

Г-жа Караянчева нанесе огромни щети на толерантността с агресивното си поведение, насаждането на страх, с омразата и противопоставянето, които наложи като модел на поведение на ГЕРБ в Кърджали. Моделът „караянчевщина“, за съжаление, вече е пренесен и на национално ниво.

Това се  казва в изключително остра декларация на Областен съвет на ДПС – Кърджали, разпространена до медиите.

От Движението настояват за „незабавната оставка на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева, която остана на поста си след гласуването в парламента на 15 октомври 2020г.в резултат на политическия инат и късогледство на ГЕРБ“.

В модела „Караянчевщина“, който ДПС отрича, включва:
Злоупотреба с власт и всяване на страх от властта; 
Опорочени конкурси и повсеместни партийни назначения; 
Използване на областния управител като пръчица за наказания на местната власт, благодарение на което валията абдикира от отговорността на държавен служител и остана в изолатора; 
Недопустимо разделение на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове.

За първи път ДПС излиза са такъв сериозен документ по отношение работата на председател на Народното събрание.

Ето цялата декларация

ДЕКЛАРАЦИЯ
На Областен съвет на ДПС – Кърджали

Ние, представителите на ДПС в област Кърджали настояваме за незабавната оставка на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева, която остана на поста си след гласуването в парламента на 15 октомври 2020г.в резултат на политическия инат и късогледство на ГЕРБ.


Убедени сме, че лица като г-жа Караянчева и караянчевщината нямат място в българската политика. Госпожата не е заплаха за ДПС в смесените райони, какъвто ореол се опитват да й припишат нейните съпартийци.

ДПС печели убедително и неизменно вота на хората във всичките 7 общини от областта, въпреки нейното присъствие на политическата сцена вече 13 г.

Факт е, обаче, че тя нанесе огромни щети на толерантността с агресивното си поведение, насаждането на страх, с омразата и противопоставянето, които наложи като модел на поведение на ГЕРБ в Кърджали. Моделът „караянчевщина“, за съжаление, вече е пренесен и на национално ниво.

Този модел, който категорично отричаме, включва:
Злоупотреба с власт и всяване на страх от властта;
Опорочени конкурси и повсеместни партийни назначения;
Използване на областния управител като пръчица за наказания на местната власт, благодарение на което валията абдикира от отговорността на държавен служител и остана в изолатора;
Недопустимо разделение на миряните и политизиране на религиозните празници и храмове;
Липса на управленски капацитет и експертиза – вече 10 години откакто ГЕРБ е на власт, нито един привлечен инвеститор в област Кърджали;
Опорочени конкурси за директори на училища;
Ликвидиране на диалога между местната, регионална и централна власт в ущърб на гражданите на Кърджали;
Превръщане на държавните учреждения и фирми в партийни офиси на ГЕРБ, и т.н.,и т. н.

ДПС-Кърджали ще продължава да отстоява принципите на демокрацията, правовата държава, човешките права и толерантността в интерес на развитието на региона и подобряване на жизнения стандарт на хората.

През последните 30 години нито един министър председател на България не си е позволявал така да обижда Кърджали…, нито Кърджали го е заслужил!

Цвета Караянчева не е Кърджали и Кърджали не е Цвета Караянчева!

В името на държавността и стабилността Областният съвет на ДПС-Кърджали настоява за оставката на председателя на НС г-жа Цвета Караянчева.

Областен съвет на ДПС – Кърджали
17.10.2020 год.

Епицентър

реклама