Денем фризьорка, нощем обирджийка: Крадлата се крие в гардероба от полицията

37-годишната фризьорка, която обра свои колеги, отива на съд. Прокуратурата вече е внесла обвинителен акт срещу нея. Мария работела като помощник във фризьорски салон в Пловдив. Там се запознала с колежката си – козметичка, която живеела заедно със семейството си и брат си в апартамент в район „Южен“. Срещу тях се намирало жилището на нейната баба. Мария решила да извърши кражба на двете места и се сдобила с ключове от входните врати.

На 6 август вечерта привела плана си в изпълнение. Първо влязла в апартамента на колежката си, която отсъствала от дома, и оттам отнела 1500 лева, множество златни накити, украшения за коса, перука и други вещи. Всичко поставила в раницата си и се насочила към второто жилище. Отключила го и светнала лампата в една от стаите, откъдето взела 150 лева, личен почетен знак, златни накити и други неща.

През това време към дома си се прибирал брата на колежката й, който видял осветената стая, а знаел, че баба му през това време отсъства, защото е на почивка. Бил подаден сигнал в полицията, като пристигналите на място екипи влезли в жилището, пише „Марица“.

При обход в апартамента те установили крадлата, която се била скрила в гардероба заедно с раницата с отнетите пари и златни украшения. За да не я разпознаят, тя си била сложила перука, маска и ръкавици. Униформените я арестували. По бързото производство са извършени множество действия по разследването, съобщиха от прокуратурата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram