Демерджиев за рокадите в МВР: Идват избори и се изпълнява чутото от записа на ПП

Новини от България и света, актуална информация 24 часа в денонощието
https://a19c5534de1af60c87080003a76904ed.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Готвената смяна на редица началници на областни дирекции на МВР, все още неофициално обявено кои, но по предварителна информация над 10 в цялата страна, е чистка с ясна цел – предстоящите местни избори през есента. Това заяви пред bTV бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев.

„За мен това категорично е чистка и то не такава, която е целяща изчистване на кадрите, а реализираща един изтекъл запис, в който чухме „нашето МВР да организира изборите“. Казвам това, защото знам, че с част от директорите 

разговаряно и им е казано, че няма никакви претенции относно професионалните им качества, но причините за смяната им били политически. А когато по политически причини се сменят хора, които си вършат работата, възниква въпросът – защо?“, попита реторично той.

Във вчерашния ден въпросните регионални МВР шефове са били привикани във силовото ведомство на столичната улица „Шести септември“, където им била съобщена новината, че трябва да се разделят с постовете си.

„Нямало е претенции към тяхната работа, няма и как да има, защото някои от тях се справят изключително добре и са придвижили дирекциите си много напред с оглед резултатите, но политически били причините. Формулата „политически причини“ обаче не е била изяснявана подробно“, сподели Демерджиев

диалога си проведен постфактум с някои от уволнените началници.

Но казусът не свършва до тук – след като в медиите изтича информация за готвените рокади, част от уволненията са били преустановени, твърди Демерджиев.

„Някои от тях са извикани и буквално им е казано да забравят водения разговор. Но аз съм убеден, че те ще бъдат сменени, просто няма да бъдат сменени сега, няма да бъдат сменени наведнъж. Но следете ситуацията, до местните избори ще бъдат сменени всички областни директори“, смята той.

Многократно преди се е случвало полицията по места по време на избори да не влиза в определени квартали и да си затваря очите за изборни престъпления – това е основната опасност според бившия МВР шеф с оглед идващият скоро местен вот.

Нюз бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram