Делян Добрев: Очаква ни една от най-тежките години от 1997 година до сега

„На виновните за икономическото положение ПП, БСП и ДБ им е кеф да говорят за корупция, модели, правосъдие и т.н., само и само да не стане ясно, че докараха държавата и хората до просешка тояга“, критикува политикът от ГЕРБ.

„Държавата е на колене. Очаква ни една от най-тежките години от 1997 година до сега“. Този коментар направи Делян Добрев, избран за народен представител от ГЕРБ във фейсбук. 

„БНБ намали прогнозата за икономическия растеж в България от 1.7% на 0.1% за 2023. С други думи, БНБ ревизира надолу прогнозата си с 94.12%!!! Тоест, икономиката на страната догодина ще е много по-зле от първоначалните очаквания“, подчертава Делян Добрев в социалната мрежа.

Той прилага още аргументи, че икономиката ни не се движи в добра посока. „Министерство на финансите актуализира прогнозата си за дефицит в КФП от 3.3% на 6.8% от БВП. Това е увеличение на дефицита от 106.06% в сравнение с първоначално очаквания и 126.67% по-висок дефицит от максимално допустимия по Маастрихтските критерии“, посочи Добрев.

„Междувременно виновните за това положение ПП, БСП и ДБ си гледат кефа!“ Така изрази възмущението си Добрев от нежеланието на  трите парламентарно представени партии. 

„Кеф им е да говорят за корупция, модели, правосъдие и тн, само и само да не стане ясно, че докараха държавата и хората до просешка тояга“, смята Добрев и е безкомпромисен в критиките си към бъдещите си колеги в парламента от ПП, ДБ и БСП. „Кеф им е да си измислят причини да няма правителство, за да може някой друг да им оправя батаците. Кеф им е да се надцакват кой ще е виновен, ако се окажем пред поредните парламентарни избори“, посочва Добрев.

Бившият енергиен министър завършва коментара си във фейсбук: Скъпи колеги, стига сте си гледали собствения кеф. Заслужете си заплатите! Свършете нещо в полза на хората!

Еpicentar.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram