Глобален инвеститор купи „Vivacom”

„Vivacom” става част от опериращата на Балканите телекомуникационна компания „United group”. Сделката се реализира, след като през ноември 2019 г. „United group” беше избранa да придобие българския оператор. А през април придобиването получи одобрението на Европейската комисия и днес беше финализирано.

Съобщението за това е на https://www.vesti.bg/

„United group” вижда своето присъствие в България като възможност чрез обединените усилия на двете компании да даде своя принос за развитието на телеком индустрията в страната. Това ще стане възможно чрез предстоящи инвестиции.

Собственик на „United group” е глобалният инвестиционен фонд „BC Partners”.

Стойността на сделката не се посочва, но според последния публичен отчет на „Vivacom”, приходите за 2018 г. възлизат на 948 млн. лв. Едва ли сумата за придобиването е по-малка.

Повече информация за „United group”:

„United group”, базиран в Амстердам, е независим доставчик на телекомуникационни и медийни услуги на Балканите. През последните 20 години компанията успешно придобива над 100 бизнеса. Всяка година инвестира значителни средства в инфраструктура, технологии и развитие на медии. Към момента „United group” има над 10 000 служители, осигуряващи услуги на над 9,3 милиона потребители в Сърбия, Словения, Черна гора, Хърватска, Северна Македония, а вече и в България.

Повече информация за „BC Partners”:

„BC Partners” е водеща международна инвестиционна компания с офиси в Ню Йорк, Лондон, Париж и Хамбург, управляваща активи за над 23 милиарда долара.

Източник: https://www.vesti.bg/

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram