ГЕРБ: Oбидени сме на Йончева, че прати записите в САЩ

„Това не трябваше да бъде изнасяно по такъв начин“.

Това заяви пред bTV бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Валентин Радев в коментар за новината на Елена Йончева, че американска експертиза е потвърдила автентичността на записа с Бойко Борисов от юни.

Той засегнато обясни, че имало български институции, прокуратура и съд, които още не се са произнесли по казуса и затова не трябвало да се шуми в чужбина.

Радев дори направи паралел с вестникарска история от първите години след Освобождението, как след като е бил затворен в Черната джамия, Петко Каравелов е обяснил на чуждестранни журналисти, че не е бит и измъчван там, защото българската демокрация не позволява такива злодейства.

„Правителството не се е бетонирало, а се опитва да каже защо според него е добре да се чакат изборите. ГЕРБ сме тук, за да не допуснем във властта БСП и ДПС. Този мафиотски модел беше наложен именно от тези партии“, каза още Радев.

„Скандалният запис с Борисов, в който той употребява обидни епитети към председателя на НС Цвета Караянчева, е автентичен“, обяви в петък Йончева, позовавайки се на американска лаборатория. По него няма монтаж, няма следи от въздействие, гласът е на премиера, посочва експертизата. Изследването е направено по нейна поръчка. Лабораторията работела с ФБР, американски и европейски съдилища, имала всички сертификати. Докладът й по случая бил от 34 страници.

Напомняме, че освен нецензурните изрази към Караянчева, мъжкият глас „изпъква“ в записа и по други теми. „Говори цинично за европейските лидери и премиери, обяснява как използва институции в България, за да притиска бизнесмен, заплашва да изгори политически опонент“, напомни Йончева.

Източник: 19min.bg

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram