ГЕРБ пред дилема: Дали кандидат-президентът им да е ярка партийна фигура, или – не

ГЕРБ изглежда е пред дилема за кандидат-президентската си двойка. Партията на Бойко Борисов се двоуми дали настоящата кандидатура да е ярка партийна фигура, или – не. Все пак президентската двойка на ГЕРБ ще бъде ясна до края на другата седмица. Това стана ясно от думите на Димитър Главчев.

По думите му сега било по-важно от всякога да има редовно правителство, нямало нищо по-лошо от служебното. „Не изключвам диалог с всички, но най-важното е да има редовно правителство, защото няма нищо по-лошо от служебно и гражданите ще го разберат. В такава ситуация управлението е безконтролно“, обясни той пред Нова телевизия.

Според него никой няма да има сам след изборите 121 гласа в парламента, поради което ще трябва да се търси диалог, за да има правителство. За Главчев естествени партньори са „Демократична България“, с които са заедно в ЕНП, а за новата формация на Петков и Василев той смята, че са разтворили ветрилото твърде широко и сякаш искат да привлекат избиратели от ляво и дясно, но дори и с тях е нужно да се води разговор.

Димитър Главчев пожела да нямаме парламенти като 45-ия и 46-ия, като отбеляза, че изглежда оценката на всички в това отношение е близка.

Фрог нюз