ГЕРБ и патриотите ще решат след седмица дали да се удължи извънредното положение

Коалиционният съвет на ГЕРБ и ”Обединени патриоти” ще заседава вероятно другата седмица, за да обсъди дали ще се върви към удължаване на извънредното положение в страната заради коронавируса или ще се предприемат стъпки за отпускане на мерките. Това обяви зам.-председателят на парламентарната група на ”Обединени патриоти” Борис Ячев на брифинг в Народното събрание.

Тази сутрин коалиционните партньори заседаваха в Министерския съвет, за да обсъдят мерките към момента, но конкретно решение не се е взело.

„Ще обсъждане накъде вървим – към удължаване на извънредното положение и разхлабване на мерките. Това ще стане ясно другата седмица, като се види резултатът от пътуването на софиянци напред-назад“, посочи Ячев.

Днес на заседанието на коалиционния съвет са представени предложения за икономически мерки на НФСБ, които предстои да бъдат обсъдени и на следващото заседание. Сред тях са изграждането и реконструкции на пътища, ремонтите на язовирни стени, ВиК ремонтите, както и при възобновяване на санирането да бъдат включени като подизпълнители и доставчици малки фирми.

Освен това партията предлага мярката 60/40 да е за разкриване на нови работни места, да има ваучери за туризъм по схемата, както и да има допълнителни държавни субсидии за земеделски производители.

Фрог нюз

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram