ГЕРБ за блокираните кръстовища и магистрали: Такова нещо няма никъде по света

От ГЕРБ остро да осъждаме това, което се случва в двумилионна София. Уважаваме правото на протести на всички. И ние сме протестирали, но никога не сме нарушавали правата на хората. Не може малцинството да определя правилата и да надделява над мнозинството. Всички граждани имат своите права.

Това заяви на извънреден брифинг депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, който коментира продължаващите антиправителствени протести и блокади на ключови кръстовища в София.

„Ясно е какво се търси с тези протести – провокации и сблъсъци. Ние не можем да се съгласим, че това е мирен протест. Чувам, че ще има и блокиране на магистрали. Аз такива неща не съм виждал никъде по света. Трябва да има диалог. Не може със седене по палатки и блокиране на кръстовища да ни убедят, че това е желанието на всички хора. Всеки има право да изрази своето мнение, но не чрез блокиране на столицата.

Нали не очаквате, че държавата ще излезе с водни оръдия да разпръсне протестиращите по кръстовищата. Аз ги апелирам да не блокират и да протестират мирно. Всички проучвания показват, че хората не искат предсрочни избори. В момента има тежка криза и при една оставка на правителството страната ще бъде хвърлена в хаос – без работещ парламент, който да гласува бюджет, със служебен кабинет“, обяви Ненков.

„Ние сме готови на диалог с протестиращите, но те нямат ясно изразени лидери и искания. С кой да преговаря премиерът Борисов? ГЕРБ носи отговорност за държавата. На нас ни е много по-лесно сега да направим едни предсрочни избори, но сме отговрна партия, искаме да завършим мандата си и да изпълним обещанията, които сме дали на хората. Ето преди дни бяхме приети в най-богатия клуб. Всичко това е благодарение на работата на правителството“, завърши депутатът от ГЕРБ. 

Новини бг

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram