ГЕРБ започва да набира кандидати за депутати

0
1317

ГЕРБ стартира кампанията за издигане на кандидати за народни представители. Номинации могат да правят всички общински структури на управляващата партия в периода 26 януари – 8 февруари. Решението за това е било взето от Изпълнителната комисия – тясното ръководство, съобщиха от пресцентъра.

Номинациите за депутати ще се правят лично в офис на ГЕРБ или на официалната електронна поща на всяка една структура, се посочва още в кратката информация за заседанието на ИК.

Кандидати за народни представители, които са членове на партията в съответната общинска или районна структура, могат да бъдат номинирани във всяка една от другите структури в страната. В листата на ГЕРБ по традиция ще могат да бъдат номинирани и кандидати от гражданската квота, се казва в съобщението.

Изпълнителната комисия на партията прие и критериите, на които да отговарят номинираните кандидати, но не е ясно на какви критерии точно трябва да отговарят кандидат-депутатите.

След приключването на процеса, партийният изпълком „ще направи детайлен преглед на всички предложения и ще утвърди кандидатските листи“. Както е известно в ГЕРБ е наложена традицията последната дума по въпроса да има лидерът Бойко Борисов.

През лятото Борисов заяви, че на парламентарните избори, които ще се проведат на 4 април, ГЕРБ ще е с обновена листа. „Проветряване, повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. Дето се вика, 10-15 години нямаше голямо значение кой е в листите. Сега има вече много голямо значение, а и в тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети“, коментира тогава лидерът на ГЕРБ.

СЕГА

Коментари от Фейсбук